Menu

- Pedagogisk opplegg for barn

Ideen om et pedagogisk opplegg for barn kom tidlig. Hva ville vel ikke passe bedre enn å introdusere en av verdens beste historiefortellere overfor de aller minste. Derfor tok vi tidlig kontakt med Støperiet barnehage for å utvikle et pedagogisk opplegg sammen med faglederen der. Etter hvert som konseptet utviklet seg, endte vi opp med at dette opplegget skal inneholde fem faser:

  • Undringsforelesning for å sette i gang tankene hos barna og se hvor de står i forhold til Ibsen. Hos barn må man så noen frø, legge ut noen agn og så se etter spor, hva de blir interessert i, fester seg ved, blir opptatt av og deretter så flere frø, eller la ting få begynne å gro... Den består av en powerpoint med bilder og en del spørsmål til bildene. Temaer som behandles er:

- Teater
- Dramatiker
- Forfatter
- Eventyr
- Fantasi
- Lyve
- Sant
- Må det ha skjedd for at det skal være sant?

  • Høytlesning av boks "Gjengangeren" av Simon Stranger. I omtalen som boka kan vi lese: En vintermorgen i 2006 våkner plutselig statuen av Henrik Ibsen til live. Ibsen er forvirret og vil bare komme seg hjem for å varme seg. Ibsen veit jo ikke at han har vært død i hundre år og at hjemmet hans er blitt til et museum. På stamkafeen sin blir han kastet ut fordi han er for skitten, men så treffer han uteliggerne Kalle og Kari. De tre kommer opp med ei plan som vil forandre byen for alltid.

  • Kreativt verksted hvor barna lager noe fysisk som er inspirert av det de har hørt om Ibsen.
  • En liten guidet vandring fra fontenen ved Nationaltheatret T-bane, via Sitatgaten til Ibsen-statuen.
  • Fortellerstund utviklet av Beathe Frostad i forbindelse med dette opplegget. Håpet er å kunne tilby denne fortellingen inne på Nationaltheatret når barna allikevel har tatt turen ned til byen.

Potensielle aktiviteter for videreføring:

  • Besøk på Ibsenmuseet med omvisning i Ibsens leilighet.
  • Lage utstilling av de kreative arbeidene på Barnekunstmuseet til høsten.SAMARBEIDSPARTNERE

Støperiet barnehage

Støperiet barnehage startet opp 15. august 2012 i nyrenoverte lokaler i en historisk teglverksbygning på Carl Berner Plass. De er i startgropa til å utvikle seg til å bli en kulturbarnehage, Kuba-barnehage. Gjennom Kuba-prosjektet vil de samarbeide med ulike kunstinstitusjoner. Målet er at det skal utveksles faglig kunnskap og vil bli gjennomført kunst- og kulturprosjekter sammen med barna gjennom å legge vekt på barns medfødte forskertrang.

Beathe Frostad

Beathe Frostad har arbeidet som utøvende forteller siden 1996 og maskespiller fra 2003. Hun har et stort repertoar av fortellinger fra hele verden. Hun har turnert med den kulturelle skolesekken i 12 fylker. Gjestet festspill og festivaler i inn og utland, NRK, Det Norske Teatret, Ibsenåret, biblioteker, organisasjoner og næringsliv mm.