Menu

Utstilling på Nationaltheatret

Målsettingen med Ibsen Sitat 2014 og den planlagte utstillingen på Nationaltheatret er å utløse gode, kreative krefter og la disse komme til uttrykk gjennom visuelle arbeider som synliggjør Sitatgaten på en god måte. Onsdag 6. august var vår egen Ibsen-figur med å montere opp en ny utstilling på Nationaltheatret. Bildene er inspirert av Ibsen Sitat som er plassert i Oslo egen paradegate, Karl Johans gate. utstillingen henger i foajeen
(2. etg.) på Nationaltheatret i perioden 9. august til 28. september.


Bilder inspirert av Ibsen Sitat

Kunstner Solveig Lønseth er valgt ut til å lage syv bilder til vår utstilling. Tidlig bestemte hun seg for hvilke av Ibsen-sitatene hun ønsket å ta utgangspunkt i for å lage sine kunstverk. Om bildene skriver hun:

«Tekst er ofte utgangspunkt for mine prosjekter. Jeg skriver ikke mye selv, men lytter til annen tekst. Studerer de beskrivelsene som omhandler noe jeg selv gjerne vil uttrykke innenfor estetikkens språk. ’Tanken har Maagevinger; Havet standser den ikke’ var det første sitatet jeg valgte for denne utstillingen. Til sammen har jeg valgt sju sitater som alle sier noe om havet, tiden og evigheten.

For en tid tilbake reiste jeg til Skien for å begynne der Ibsen selv begynte. I kanalen, som knytter Skien til havet, rullet jeg ut analog mellomformatsfilm og eksponerte den slik direkte for lys og vann.

Filmene er senere fremkalt i mørkerom, scannet og printet. Filmen som materiale understreker tiden. Og med sitt non-verbale språk forløser bildet i dette tilfellet havet på en slik poetisk måte som jeg har lengtet etter i mine arbeider.»

Mer om Solveig LønsethVernissage 30.08

Lørdag 30. august avsluttes sommerens aktiviteter i forbindelse med Ibsen Sitat 2014 med brask og bram, og stafettpinnen sendes videre til Nationaltheatret og Ibsenfestivalen. Dette gjøres blant annet med en vernissage på Nationaltheatret kl. 1300. Her vil kunstneren selv fortelle om sine bilder og inspirasjonen fra Ibsen Sitat. Lise Fjeldstad medvirker. Enkel servering.