Menu

Scene, film og TV


Foto: Lise Skjæraasen

Foto: Trine Sirnes

Januar 2018 - desember 2019

PANTA REI DANSETEATER

I 2018 ble jeg engasjert av Panta Rei Danseteater (PRD) som prosjektmedarbeider med ansvar for deres talentutviklingsprogram TILT Grow. Målet har vært å fremme deltakernes dansefaglige prestasjoner, samt gjøre dansekunstnere mer levedyktige i et felt som er i stadig endring.

I tillegg har jeg holdt i flere internasjonale satsinger og turneer (Palestina, Kina, Sør-Korea, Hong Kong og Canada) som deres internasjonale produsent.

Drake-zoo

Hjem

Januar 2017 - februar 2018

TEATERLØRDAG UNG PÅ SENTRALEN

En lørdag i måneden kan barn og unge i Oslo oppleve kvalitetforestillinger på Sentralen. For ASSITEJ Norge og Teaterlørdag UNG har jeg vært produsent for følgende forestillinger:November 2017

TILT-HELG PÅ SENTRALEN

Helgen 25. og 26. november samlet Panta Rei Danseteater mange av scenekunstnerne og organisasjonene som har kontorer på Sentralen og fylte huset med dans, musikk og teater. Lørdag var programmet for ungdom, mens søndag var for barnefamilier.


Uten Hemninger (2009)

Rolle: Produsent

I 2009 viste TV2 serien Uten hemninger, en serie i seks episoder om Dissimilis' oppsetning av "Jenny – en annerledes opera". I TV-serien følger en ensemblet i jobben frem mot premieren i Den Norske Opera & Ballett 6. november 2008. Serien ble laget av Fabelaktiv. Regi var ved Arne Rostad.

Jenny - en annerledes opera (2008)

Rolle: Produsent

Forestillingen "Jenny - en annerledes opera" hadde premiere i Den Norske Opera & Ballett 6. november 2008. Hovedpersonen Jenny sliter med lav selvfølelse og deltar ikke i det sosiale fellesskapet. Men ved å sitte på Ris stasjon i Oslo og betrakte menneskene som går av og på trikken, får hun en følelse av å leve. Dette er hennes måte å tilnærme seg den pulserende virkeligheten vi alle er en del av. På scenen sto 70 utøvere, de fleste av dem har psykisk utviklingshemning. Prinsesse Astrid fru Ferner er tilstede på premieren.

Stykket er skrevet av Kai Zahl, mens Charlotte Fongen er ansvarlig for musikk og libretto.

Solsikken Sandra (2006)

Rolle: Produsent

I mars 2006 hadde Solsikken Sandra premiere og Oslo konserthus var fylt til randen av et entusiastisk publikum. Det samme skjedde i Gjøvik kino i oktober samme år.

Solsikken Sandra er skrevet spesielt for elevene ved Dissimilis kultur- og kompetansesenter (Dkk), og handler om at det er normalt å være annerledes. På en vei full av torner og kratt må Solsikken Sandra utforske verden alene. De medvirkende var voksne og barn i alderen 5-50 år, og prosjektet ga de medvirkende muligheten til å gjøre en innsats ut fra egne forutsetninger innen både musikk, dans og drama.

Gymnaslærer Pedersen (2006)

Rolle: Statist

Gymnaslærer Pedersen er en norsk film som hadde premiere 26. februar 2006. Filmen er basert på Dag Solstads roman Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land fra 1982. Hovedrollene innehas av Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp. Hans Petter Moland har regien i filmen, som er hans femte spillefilm. Ane Dahl Torp vant i 2006 Amanda-prisen for ?beste kvinnelige skuespiller? for sin rolle i denne filmen.

Ved Kongens Bord (2005)

Rolle: Statist

Norsk politisk thriller. (6:6) Krisene tårner seg opp for Harald Dahl, og tragedien slår til da hans dødssyke kone får et illebefinnende. Samtidig bringer mediene sannheten om ham og helseminister Tove Steen. Derek blir konfrontert med hva slags hemmelig agenda utenriksminister Tangen hele tiden har hatt. Steen føler seg uthengt, men har ingen anelse om hva dette kan føre til av personlige tragedier. Med Anneke von der Lippe, Dennis Storhøi, Sven Nordin, Kim Haugen, Nils Ole Oftebro, Gisken Armand m.fl. Regi: Leidulv Risan.

Drømmen om Norge (2005)

Rolle: Statist

I denne NRK-serien om Norge reiser vi gjennom kulturhistorien fra vi begynner å drømme om Norge og fram til i dag. Norsk dokumentarserie i 12 økter, hver økt varer i 30 minutter. Jeg var med i episode 10 om 70-og 80-tallet kalt "Alt for saka".

Radio X (2004)

Rolle: Medhjelper

I forbindelse med Rehabilitation International World Congress 2004 laget Dissimilis en egen forestilling med navnet Radio X. Denne ble for første gang vist i Oslo konserthus den 22. juni 2004.

Hamsun (1996)

Rolle: Statist

Hamsun er en norsk/svensk/dansk spillefilm fra 1996 om forfatteren Knut Hamsuns liv. Filmen er regissert av Jan Troell, manus er av Per Olov Enquist og er basert på Marie Hamsuns bok Regnbuen og Thorkild Hansens bok Prosessen mot Hamsun. Mesteparten av filmens handling foregår under krigsårene og i årene etter frem til Hamsuns død i 1952, og det er lagt mest vekt på Hamsuns landssvik og sympati for nazismen - og rettergangen mot ekteparet Hamsun etter krigen. Knut Hamsun spilles av Max von Sydow, mens Ghita Nørby spiller Marie. Anette Hoff og Sverre Anker Ousdal spiller henholdsvis Ellinor Hamsun og Vidkun Quisling.

Lerka Jeanne d'Arc (1995)

Rolle: Statist som Broren

I Det Norske Teatrets oppsetting av "Lerka Jeanne d'Arc" ble hovedrollen spilt av Ingunn Beate Øyen. Moren min ble spilt av Jorunn Kjelssby. Bentein Baardson hadde regien, mens scenografien var ved Kari Gravklev. Premieren var 21. januar 1995.

Jeg deltok i forestillingen ved siden av å fullføre siste året på Rud videregående skole.