Menu

Konserter og festivalerLYDEN AV MUSIKKHØGSKOLEN 2020

I ni måneder var jeg prosjektleder for "Lyden av Musikkhøgskolen". Dette var ment å våre en festival hvor studenter og ansatte ved Norges musikkhøgskole skulle prege byen med sine kreative musikalske prosjekter i tidsrommet 19-22. mars 2020. Aktuelle spillesteder skulle være NMH, Kulturhuset, Sentralen, Vega Scene, Emmanuel Vigeland mausoleum, Trikken, Flytoget, IKEA, Oslo lufthavn Gardermoen m.m. Dessverre ble festivalen avlyst i siste sekund pga. Covid-19.

Bredden er kompasset

Teaser: Lyden av Musikkhøgskolen 2020

Teaser: Lyden av Resonant Lullabies

Teaser: Lyden av Sonisk Hage

Lyden av Musikkhøgskolen 2017

STIFTELSEN VESLEFRIKK/SKAPIA
Alle barn og ungdom må få oppleve sin egen skaperkraft! Dette er utgangspunktet for Skapias satsinger for barn og ungdom – Veslefrikk og U-trykk. I to og halvt år var jeg produsent med ansvar for Veslefrikkprisen og Årets U-trykk. Dette er en årlig tilstelning hvor elevenes egenkomponerte musikk fremføres sammen med NRK Kringkastingsorkestret. I tillegg har det blitt arrangert lokale tiltak, som f.eks. Havlyd under Miniøyas Jul i 2018.

Her er et utvalg av de konserter og arrangementer jeg hadde produsentansvar for:

Prisvinnerkonsert 2019

Prisvinnerkonsert 2018

Prisvinnerkonsert 2017

Havlyd

GO FIGURE - INTERNASJONAL FIGURTEATERFESTIVAL 2018

Denne nye festivalen for figurteater og visuell kunst i Oslo gikk for første gang av stabelen 5 - 9. juni 2018 og jeg var produsent. Her ble alt fra storslagne musikaler med levende musikk til intime spesialforestillinger vist - et spennende program satt sammen kun for festivalens publikum. Med GO FIGURE! fikk man en enestående og unik sjanse til å oppleve et spenn av figurteaterforestillinger med eksepsjonelt høyt nivå.

Her er en oversikt over de forestillinger og filmer som ble vist under festivalen:

Festivalåpning: Table Dance og Schnitzel of Love

Aske

Made in China

Mørkemodig

Usett18: Trash Talk

Puppet


CHRISTIANIA MANNSKOR
Christiania Mannskor består av profesjonelle sangere og ledes av dirigent Marius Skjølaas, som også startet koret i 2009. Høsten 2017 produserte jeg følgende tre konserter for koret:

Konsert med Levanger Mannssonglag, Levanger kirke, 13.09.2017

Norge, mitt Norge - med Luftforsvarets Musikkorps, Byscenen i Trondheim 14.09.2017

Oslo Kulturnatt, Oslo rådhus, 15.09.2017OSLO INTERNASJONALE KIRKEMUSIKKFESTIVAL 2017
Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival arrangeres årlig over 10 dager i mars. Festivalens konserter holdes i hovedstadens kirker, med Oslo Domkirke som hovedarena. Festivalen ble grunnlagt i år 2000 av initiativtaker og idéutvikler Bente Johnsrud som også er festivaldirektør og kunstnerisk leder. Ved årets festival produserte jeg følgende tre konserter:

Foto: Bodil Maroni Jensen /NRK

Prison Poems - urfremføring

Den prisbelønte komponisten Lasse Thoresen har skrevet Prison Poems for solofløyte, elektronikk, resitasjon og kor. Komposisjonen tar utgangspunkt i poesien til den iranske kvinnelige forfatteren Mahvash Sabet.

Mer om urfremføringen


SCHUMANN PÅ 1 2 3 (2016)

Den 14.-16. oktober så en ny kammermusikkfestival dagens lys på Nynorskens hus i Oslo sentrum. Initiativet kom fra Engegårdkvartetten, som ønsket å lage en minifestival med fokus på kun én komponist - denne gang Robert Schumann. Jeg var produsent for hele festivalen:

Minifestivalen besto av i alt åtte små og store arrangementer. Medvirkende var Engegårdkvartetten, Isa Katharina Gericke, Håvard Gimse, Nils Anders Mortensen, Gjertrud Jynge, Xixi Karlstrøm, Nordberg strykeorkester og Den mangfaldige scenen.

OSLO INTERNASJONALE KIRKEMUSIKKFESTIVAL 2016

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival arrangeres årlig over 10 dager i mars. Festivalens konserter holdes i hovedstadens kirker, med Oslo Domkirke som hovedarena. Festivalen ble grunnlagt i år 2000 av initiativtaker og idéutvikler Bente Johnsrud som også er festivaldirektør og kunstnerisk leder. Ved årets festival produserte jeg følgende tre konserter:

Il Suonar Parlante - Stabat Mater

Den kritikerroste italienske tidligmusikkgruppen Il Suonar Parlante under ledelse av gambist Vittorio Ghielmi gjester Norge for første gang den 11. mars. De vil fremføre kirkemusikk i et historisk spenn på over 600 år.

Mer om konserten


Foto: Vidar Herre

Oslo Kammerkor og Unni Løvlid

Emanuel Vigelands museum på Slemdal er en av Oslos best bevarte hemmeligheter. Stedets hovedattraksjon er det magiske mausoleet fullstendig dekket av fresker, og som innehar en usedvanlig akustikk med 20 sekunders etterklang.

Mer om konserten


Foto: Kristine Jakobsen

Barokkanerne og Alfredo Bernadini - Kantater

I forbindelse med festivalens fordypning i kantaten vil Barokkanerne, ledet av den berømte barokkoboisten Alfredo Bernardini, fremføre Telemanns begravelseskantate Du, aber, Daniel (TVW 4:17) og Bachs begravelseskantate Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit (BWV 106).

Mer om konserten


NORDIC VOICES 2015 - 2016

Som produsent og bookingansvarlig for Nordic Voices har jeg hatt ansvar for å planlegge og koordinere deres konserter og produksjoner. Her er noen av dem i utvalg:

Krimkonserten "Stemmen fra oven" ble fremført i Kulturkirken Jakob 17. og 18. mars 2016. Knut Nærum leste sin nyskrevne kriminalfortelling og de seks vokalstemmene i Nordic Voices fremførte Gisle Kverndokks spesialskrevne musikk i rollene som soundtrack og gresk kor.

Cecilie Ore og Lasse Thoresen var invitert til Other Mindsfestival for samtidsmusikk i San Francisco som festivalkomponister. Da de ønsket å få fremført vokalverk skrevet for Nordic Voices, var det naturlig at de også ble invitert til å delta. Nordic Voices gjorde to urfremføringer på konserten på SF Jazz Center den 4. mars 2016.

"Himmelhvelv" er tittelen på serien av julekonserter som Nordic Voices avholder hvert år. I 2015 ble disse gjennomført i Vår Frue kirke, Trondheim (26.11), Mariakirken, Bergen (27.11), Stavanger domkirke (30.11), Ålesund kirke (01.12) og Gamle Aker kirke, Oslo (02.12).


MINIØYA 2015

Miniøya er en årlig musikk- og kulturfestival i Tøyenparken for barn og unge som ble arrangert for første gang i 2010. Deres visjon er å ha mot til å flytte grenser for å skape opplevelser som overrasker og engasjerer. De mener barn og unge tåler – og ønsker – å bli utfordret, og ønsker derfor å utfordre dagens normer og verdier gjennom å tenke nytt, høyt og ukonvensjonelt.

Oslo Quartet Series

Rolle: Produsent

30.-31.mai 2015 gikk den sjangerløse festivalen for barn av stabelen i Tøyenparken i Oslo. Som deres samarbeidspartner stilte Oslo Quartet Series med eget klassisk kvartettelt - og fylte det med variert kvartettmusikk, kvartettdisco og andre ablegøyer.


OSLO QUARTET SERIES

Strykekvartetten står sentralt i kammermusikkens repertoar og mange komponister skrev sine dypeste, mest betydningsfulle og ikke minst, mest intime stykker for strykekvartett. Idag er det nesten ikke mulig å høre kvartettrepertoaret i Oslo, bortsett fra noen tilfeldige konserter. Mange storbyer har sine egne kvartettserier; København og Stockholm er blant disse. Gjennom Oslo Quartet Series har Oslos egne strykekvartetter, Engegårdkvartetten, Oslo Strykekvartett og Vertavokvartetten, endelig en fast arena på hjemmebane.

Konserter i Gamle Logen

Fra januar 2014 til september 2015 hadde jeg produksjonsansvaret for OQS sine konserter. I utgangspunktet finner disse sted tre ganger hvert halvår i Gamle Logen. Men andre arrangementer kan også forekomme, så som pop-up-konserter, lanseringskonserter m.m.

Her er et utvalg av konsertene jeg har produsert:

- The Emerson Quartet
- Oslo Strykekvartett og danser Solveig Styve Holte
- Quatuor Mosaïques og Quartet Tempus
- Engegårdkvartetten og Agitato
- Artemis og Teater Manu
- Armida og Van Kuijk
- Danish String Quartet og Harald Stanghelle


VESLEFRIKKPRISEN 2015

Prisvinnerkonsert i Store Studio

Rolle: Produsent

Fredag 20. mars ble Veslefrikkprisen delt ut for første gang. Vinnerne var elever fra 3. og 4. trinn ved Montessoriskolen i Bergen. Etter å ha blitt fløyet inn til Oslo, fikk de en drømmedag i NRK hvor de blant annet fremførte sitt egenkomponerte musikkstykke sammen med Kringkastingsorkestret (KORK).

Se fremføringen av vinnerverket

Mer om konsertenOSLO INTERNASJONALE KIRKEMUSIKKFESTIVAL 2015

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival arrangeres årlig over 10 dager i mars. Festivalens konserter holdes i hovedstadens kirker, med Oslo Domkirke som hovedarena. Festivalprogrammet lanseres 1. desember hvert år. Festivalen ble grunnlagt i år 2000 av initiativtaker og idéutvikler Bente Johnsrud som også er festivaldirektør og kunstnerisk leder. Ved årets festival produserer jeg følgende tre konserter:

Grenseløs folkemusikk - urfremføring

Nordisk folkemusikk kan sies å ha blitt et begrep, og er på vei til å bli en egen sjanger. Gjermund Larsen Trio, sammen med den svenske folkemusikkgruppen Nordic, er toneangivende utøvere på denne scenen, og har markert seg som to av de aller fremste innen nyskapende og nykomponert folkemusikk i Norden. På bestilling fra Kirkemusikkfestivalen skrev Gjermund Larsen et nytt verk til de to trioene. Dette ble fremført i Gamle Aker kirke den 7. mars.

Mer om konserten

Ensemble Odhecaton

Giovanni Pierluigi da Palestrinas Missa Papae Marcelli regnes som et av de mest sentrale korverkene fra renessansen. Den ble komponert i slutten av 1550-årene til minne om pave Marcellus II, som regjerte i kun tre uker før han døde. Under ledelse av dirigent Paolo Da Col fremførte Ensemble Odhecaton Palestrinas mesterverk i Oslo domkirke den 12. mars.

Mer om konserten

Oslo Camerata m.fl.

I samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB og Dextra Musica ble dette samarbeidsprosjektet mellom Oslo Camerata og elever fra Steinerskolen i Vestfold presentert i Margaretakyrkan den 15. mars. Man fikk blant annet oppleve musikk av to av barokkens giganter, Georg Friedrich Händel og Antonio Vivaldi, samt musikk fra vår egen samtid, representert ved Arvo Pärt og Nils Henrik Asheim.

Mer om konserten

KIRKENS SOS 40 ÅR (2014)

Jubileumskonsert

I forbindelse med 40-års markeringen av Kirkens SOS, ble jeg hyret inn som produsent av deres festkonsert i Kulturkirken Jakob den 14. september. Arbeidet gikk ut på å utvikle et helhetlig konsept for konserten og sørge for avviklingen av denne. Medvirkende var blant andre Solfrid Molland Trio (bildet), Håkon Kornstad, Eli Kristin Hanssveen m.fl.


MINIØYA 2014

Miniøya er en årlig musikk- og kulturfestival i Tøyenparken for barn og unge som ble arrangert for første gang i 2010. Deres visjon er å ha mot til å flytte grenser for å skape opplevelser som overrasker og engasjerer. De mener barn og unge tåler – og ønsker – å bli utfordret, og ønsker derfor å utfordre dagens normer og verdier gjennom å tenke nytt, høyt og ukonvensjonelt.

Tøyen Orskesterprosjekt - TOP

Rolle: Produsent

Tøyen Orkesterprosjekt (TOP) er et unikt orkesterprosjekt i et tett samarbeid mellom Tøyen skole, Oslo musikk- og kulturskole, Oslo Filharmoniske Orkester og El Sistema Norge under ledelse av Sissel Larsen. TOP har siden starten i 2009 fått lov til å utvikle seg i stadig større omfang og har ca 140 flerkulturelle skolebarn involvert i prosjektet. Elever fra og med 3.klasse til og med 7.klasse får gleden av å lære seg et orkesterinstrument. Lørdag 24. mai åpnet TOP årets Miniøya - og jeg var produsent for innslaget.

Mer om TOP

Mer om Miniøya

OSLO INTERNASJONALE KIRKEMUSIKKFESTIVAL 2014

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival arrangeres årlig over 10 dager i mars. Festivalens konserter holdes i hovedstadens kirker, med Oslo Domkirke som hovedarena. Festivalprogrammet lanseres 1. desember hvert år. Festivalen ble grunnlagt i år 2000 av initiativtaker og idéutvikler Bente Johnsrud som også er festivaldirektør og kunstnerisk leder. Ved årets festival produserer jeg følgende to konserter:


Foto: Marte Garmann

Jeg er Ikaros - Urfremføring

I 2014 er det ti år siden tsunamikatastrofen rammet store deler av Sørøst-Asia og etterlot seg et inferno av ødeleggelser, der mer enn 250 000 mennesker mistet livet i løpet av få timer. Heidi Køhn sto midt oppe i denne ufattelige tragedien og mistet både sin mann og sin 16 år gamle sønn den dagen. Køhn utga i 2011 boken Jeg er Ikaros – min vei tilbake til livet, og forestillingen setter tekster fra denne boken opp mot messeleddet Dies irae fra den katolske dødsmessen.

Mer om konserten

Musikk fra 1200-tallets Spania

Música Antigua ble grunnlagt i 1994 av Eduardo Paniagua. Han ønsket å etablere et ensemble som skulle spesialisere seg på andalusisk tidligmusikk. Kvintetten Música Antigua består av musikere med både kristen, jødisk og muslimsk bakgrunn. Disse spiller på historiske instrumenter med kulturelle særegenheter. Música Antigua har høstet priser for sitt grundige arbeid innen sjangeren og for utallige plateutgivelser utgitt på Paniaguas selskap, Pneuma.

Mer om konserten

Foto: Guro Dahl

Nye verk av Buene & Kverndokk

Nordic Voices har gjennom flere år hatt et nært forhold til renessansemusikk og jobber ofte i skjæringspunktet mellom samtidsmusikk og historisk musikk. Med bestillingsverket Surrounded vil den norske komponisten Eivind Buene presentere en komposisjon for 12 stemmer, fløyte og trombone som han beskriver som en meditasjon over den spanske renessansekomponisten Cristobal de Morales? Circumdederunt Me. Gisle Kverndokk vil også få sitt Agnus Dei urfremført av Nordic Voices. Dette er siste sats fra hans messe skrevet for ensemblet.

Mer om konserten


KIRKENS BYMISJON (2008-14)

I perioden 2008-14 jobbet jeg i Kirkens Bymisjon som kultur- og nærmiljøleder på Ammerudhjemmet bo- og kultursenter. I praksis fungerer sykehjemmet som et åpent kultursenter, hvor jeg var den som planla og gjennomførte alle åpne kulturtilbud med ukentlige konserter og foredrag, de årlige bydelsdagene og kulturprisutdelingen i bydel Grorud. Årlig representerte dette mellom 100 og 120 produksjoner. Her følger noen eksempler:

Våren 2014


Våren 2013
Høsten 2013
Ammeruddagene 2013
Våren 2012
Høsten 2012
Ammeruddagene 2012
Våren 2011
Høsten 2011
Ammeruddagene 2011
Våren 2010
Høsten 2010
Ammeruddagene 2010
Våren 2009
Høsten 2009
Ammeruddagene 2009


Papirløs julekonsert (2010)

Rolle: Produsent

Den 2. desember 2010 ble det arrangert en alternativ førjulskonsert i Kulturkirken Jakob i Oslo. Konserten var en del av den solidariske kampanjen "Ingen mennesker er ulovlige". Medvirkende: Valkyrien Allstars, Siri Nilsen, Container, Sunniva Gylver, Lars Ove Seljestad, Multikulturell ungdomsgruppe og Kirkens Bymisjons dansegruppe. I tillegg fortalte to papirløse om sin livssituasjon.


Ammeruddagene (2009-2013)

Rolle: Produsent

Som kultur- og nærmiljøleder på Ammerudhjemmet bo- og kultursenter har jeg siden 2009 hatt ansvar for å planlegge og koordinere bydelsdagene på Ammerud. Disse arrangeres andre helgen i september hvert år. I 2013 var det 25 år siden bydelsdagene ble avholdt på Ammerudhjemmet første geng.


Bydelsdagene skal skape engasjement i lokalmiljøet og være et møtested mellom generasjoner, kulturer og mennesker. Mange lokale krefter bidrar!

Mer info her

Kulturprisutdelingen (2009-2013)

Rolle: Produsent

Siste søndag i oktober hvert år arrangeres Kulturprisutdelingen i Grorud samfunnshus. Festkonserten er til ære for en person eller organisasjon som bydelen ønsker å gi sin anerkjennelse. Bydelens egne innbyggere kan komme med forslag til verdige kandidater for mottakelse av prisen.DISSIMILIS KULTUR- OG KOMPETANSESENTER

I mine jobber både som daglig leder og administrasjonssekretær var jeg ansvarlig for konserter og forestillinger som ble satt opp. Dette kunne være på små lokale scener og store arenaer som Den Norske Opera & Ballett, Oslo Konserthus og Drammens Teater. I tillegg var jeg medansvarlig for den årlige Dissimilisfestivalen på Rådhusplassen i Oslo.

Dissimilisfestival i Den Dominikanske Republikk (2007)

Rolle: Produsent

Med økonomiske midler fra Norad startet Dissimilis et spredningsarbeid på Cuba i 1998. Dette ble gjort i samarbeid med Cubas Røde Kors. I løpet av en fem års periode hadde 200 lærere deltatt på kurs. Prosjektet ble ferdigstilt i 2002 med over 150 etablerte Dissimilisgrupper som resultat. Et lignende prosjekt ble startet opp i Den Dominikanske Republikk i 2003 med mål om å oppnå det samme som på Cuba. 2007 var siste prosjektår. Dette ble markert med en Internasjonal Dissimilisfestival i Santo Domingo den 22. juni.

Dissimilisfestivalen (2005-2008)

Rolle: Co-produsent

Dissimilisfestivalen er en årlig festival for utviklingshemmede og andre med særskilte behov. Gjennom årenes løp har den blitt arrangert på mange ulike steder på Sør- og Østlandet; Emma Hjorth, Kirkerud, Arendal. Siden midten av 2000-tallet har det blitt avholdt på Rådhusplassen i Oslo - til stor glede for deltakerne og deres pårørende. Denne plasseringen har også bidratt til et viktig holdningsskapende arbeid mht å øke aksepten for å være såkalt annerledes.

Festivalen er et samarbeid mellom Dissimilis Norge (tidligere Landsforbundet Dissimilis) og Dissimilis kultur- og kompetansesenter.